Minulý týden opět v pohybu

Minulý týden proběhlo hned několik pracovních setkání, tak si to pojďme krátce shrnout.

V pondělí jsem měl možnost se účastnit antibyrokratické komise na Ministerstvu zemědělství. Během dvou hodin se řešila řada problémů, které by mohly výrazně zjednodušit administrativu. Podvečer poté pokračoval otevřením nové automatické prodejny, tentokrát ve středočeském Berouně. Zajímavostí je, že zde s ostrahou pomáhá umělá inteligence, tak uvidíme, co nás v tomto rychle se vyvíjejícím oboru ještě čeká.

V úterý proběhlo jednání s Českou komorou autorizovaných inženýrů a následně zemědělský výbor. Velice zajímavá byla schůzka se zástupci Výzkumného ústavu dřevařského. Nabízí se zde možnosti spolupráce s obcemi.

Ve čtvrtek se konal volební výbor, kde se schválil návrh na změnu názvu na Výbor pro mediální záležitosti, což bude více odpovídat zaměření výboru. Odpoledne jsem společně s Eliškou Olšákovou a Viktorem Vojtkem pořádal seminář o obslužnosti venkova se zaměřením na nové způsoby prodeje.

V pátek navštívil náš kraj ministr vnitra Vít Rakušan. Jeho kroky vedly, mimo jiné, na setkání s krajským vedením dobrovolných hasičů. Ministr ocenil jejich práci a v průběhu diskuze informoval o navýšení finanční podpory na 800 milionů korun pro letošní rok.

Děkuji všem za podnětná setkání.